Twój sukces jest dla nas najważniejszy...

Piece konwekcyjno-parowe RATIONAL

Urządzenia konwekcyjno-parowe RATIONAL

piece konwekcyjno-parowe

Firma ZIPex jest Certyfikowanym Partnerem Internetowym firmy RATIONAL.


Co to oznacza dla Państwa?

Oznacza to, że jesteśmy partnerem wiarygodnym, stosującym się do restrykcyjnej polityki Rational Polska, stawiającej na szybką i dobrą obsługę klienta, montaż urządzeń zgodny z instrukcją montażu, gwarantującą bezawaryjne użytkowanie urządzeń firmy Rational oraz to, że po sprzedaży urządzenia organizujemy szkolenie personelu i przygotowanie do pracy na kupionym przez Państwa urządzeniu. Obsługujemy Państwa również po sprzedaży produktu dostarczając na czas potrzebną chemię czy też akcesoria do pieca.


Co zysujecie Państwo kupując urządzenia konwekcyjno-parowe firmy RATIONAL?

Zastępujecie Państwo około 30-70% urządzeń na kuchni, ponieważ urządzenia Rational mogą gotować makarony, ziemniaki, pierogi, kluski, kartacze i inne produkty mączne, jak również urządzenia te smażą m.in. wszelkiego rodzaju ryby bez użycia tłuszczu, schabowe z użyciem około 70% mniej tłuszczu niż w przypadku tradycyjnych patelni czy patelni elektrycznych, i inne produkty mięsne. Proces pieczenia odbywa się szybciej niż przy użyciu jakiegokolwiek innego pieca konwekcyjno-parowego, nie tracąc przy tym na jakości oraz zmniejszając straty masy wkłądanego produktu do około 10-15%.

W kwestii technicznej, inwestujecie Państwo pieniądze w urządzenie, którego awaryjność wynosi 3%, co oznacza, że jest małe prawdopodobieństwo przestoju w kuchni, a co za tym idzie nie będziecie Państwo ponosili w związku z przestojami strat. Oczywiście, ważne jest podłączenie pieca zgodnie z zaleceniami firmy Rational i z wytycznymi zawartymi w Instrukcji instalacji, dołączonej do każdego urządzenia. Gdyby jednak pojawiła się jakaś awaria, procedury firmy Rational wyraźnie opisują czas reakcji serwisu na zgłoszenie klienta - jest to maksymalnie 24 godziny od momentu zgłoszenia awarii. Urządzenia firmy Rational objęte są 24 miesięczną gwarancją - od momentu wyprodukowania urządzenia. Na uwagę zasługuje tutaj fakt, iż każde nowe urządzenie jest produkowane na indywidualne zamówienie klienta, czyli dostajecie Państwo nowy produkt, a nie piec, który na magazynie przeleżał np. pół roku.


Przegląd urządzeń konwekcyjno-parowych firmy RATIONAL

Wszystkie urządzenia są dostępne zarówno w wersji elektrycznej jak i gazowej (obie wersje są dla danego typu identyczne pod względem wymiarów, wyposażenia i mocy). Oferowane są także liczne wersje specjalne – okrętowa, więzienna i z wbudowanym odpływem tłuszczu – umożliwiające dostosowanie się do specyficznych warunków, panujących w kuchni. Obok CombiMaster® Plus polecamy nowy SelfCookingCenter® whitefficiency® w 12 wersjach. Jedynie SelfCookingCenter®, wyposażony w Efficient LevelControl®, SelfCookingControl® i CareControl, oferuje potencjał, który podnosi codzienną pracę w kuchni na bezkonkurencyjny poziom. Dzięki temu unika się stosowania dużego odsetka energii, wody i chemii czyszczącej, nie trzeba też wykonywać szeregu czasochłonnych prac.


Wersja CombiMaster® Plus - manualna

CMP 61

CMP 61

CMP 62

CMP 62

CMP 101G

CMP 101

CMP 102

CMP 102

CMP 201

CMP 201

CMP 202

CMP 202


Wersja SelfCookingCenter® whitefficiency®

SCC 61

SCC WE 61

SCC 62

SCC WE 62

SCC 101

SCC WE 101

SSC 102

SCC WE 102

SSC 201

SCC WE 201

SSC 202

SCC WE 202

Wyjaśnienie symboli urządzeń:

61  - wersja z 6 półkami GN1/1

62  - wersja z 6 półkami GN2/1 (czyli 2x GN1/1)

101- wersja z 10 półkami GN1/1

102- wersja z 10 półkami GN2/1(czyli 2xGN1/1)

201- wersja z 20 półkami GN1/1

202- wersja z 20 półkami GN2/1(czyli 2xGN1/1)


Dlaczego "urządzenie", a nie "piec" ?

Urządzenia Rational są to urządzenia technologicznie najbardziej zaawansowane. Nie korzystają ze zwykłych programów, tylko z procesów. Różnica między nimi jest taka, że program jest "ślepy", robi wszystko od a do z, tak jak został zapisany, natomiast proces analizuje każdorazowo sytuację w komorze tzn. masę włożonego produktu, zmienia temperaturę kilkukrotnie, aby przygotować produkt końcowy, tak jak chcemy żeby wyglądał, oraz sam określa czas jaki do tego potrzebuje. Innymi słowy, nie potrzebna jest specjalna wiedza kucharska - aby przygotowywać powtarzalne potrawy, musimy tylko ustawić zamierzony efekt końcowy, a urządzenie samo zrobi za nas resztę.


Urządzenia SCC WE korzystają z następujących, opatentowanych, systemów:

Rationl Systemy w SCC

 

HiDensityControl®:

 

- gwarantuje w każdej chwili maksymalną homogeniczność. Dysponuje silnym wytwarzaniem pary, dynamiczną cyrkulacją powietrza i wytwarzaniem gorąca oraz bardzo skutecznym usuwaniem wilgoci.

 

- dysponuje niezbędnymi rezerwami mocy pozwalającymi doskonale panować nad interakcją mocy, czasu, gorąca oraz wilgotności i przepływu powietrza.

 

- stanowi to podstawę nieustannego osiągania wyników na najwyższym poziomie. Załadunek po załadunku, na całej głębokości – szczególnie przy dużych ilościach

 

SelfCookingControl® - Książkowa jakość gotowania.

 

SelfCookingControl® rozpoznaje za pomocą czujników wielkość produktu i całkowitą wielkość załadunku. Za pomocą do 60 pomiarów kontrolnych na minutę SelfCookingControl® dba o precyzyjną regulację przebiegu gotowania – w sposób zawsze idealnie dostosowany do potrzeb potrawy.

 

Efficient LevelControl®

 

W produkcji wstępnej, w obsłudze à la carte czy przy przygotowywaniu bufetu śniadaniowego i obiadowego, kucharz musi być w stanie szybko i elastycznie przyrządzić liczne dania. Na dodatek tak, aby w pośpiechu codziennej pracy nie została utracona jakość, u gościa nie pozostało negatywne wrażenie.

Wykorzystuj poszczególne półki SelfCookingCenter® whitefficiency® do różnych procesów gotowania – równocześnie! Możesz to robić znacznie skuteczniej, niż za pomocą najróżniejszych sprzętów kuchennych – kotłów, piecyków, patelni uchylnych, patelni, płyt do smażenia i grillowania, które zazwyczaj wymagają stałego trzymywania temperatury. Procedura jest niezwykle prosta: zamiast jedno po drugim, wkłada się różne potrawy jednocześnie. Można na przykład przyrządzać w jednym załadunku różne produkty smażone: steki, warzywa z grilla, pizzę i smażoną rybę, ale także różne produkty gotowane – na przykład warzywa i rybę – i to bez przenikania się smaków i zapachów. Efficient LevelControl® gwarantuje nieustanną kontrolę nad przebiegiem przyrządzania wszystkich produktów. Każda półka jest nadzorowana osobno. Kiedy dany produkt jest gotowy, Efficient LevelControl® zgłasza się automatycznie. W zależności od ilości produktu i częstotliwości oraz długości otwierania drzwiczek, Efficient LevelControl® koryguje czas przyrządzania – tak, aby wszystko zostało za każdym razem przyrządzone w punkt. Bez wyjątku i konsekwentnie.

Care Control® system 

SelfCookingCenter® whitefficiency® określa w zależności od stopnia zabrudzenia zapotrzebowanie na mycie i pielęgnację i proponuje odpowiednie automatyczne czyszczenie za pomocą dokładnie dawkowanej ilości środków czyszczących i odkamieniających. Korzyść jest oczywista: błyszcząca świeżość, higieniczna czystość oraz zagwarantowana funkcjonalność przy minimalnym obciążaniu środowiska i budżetu.

 

 


Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityka plików cookieZamknij